Skip to main content

LOOKING FOR ALASKA

Hiiii... There...

Due to its holiday, i have so much time to spend without doing anything in advance.

So here we go..

Make a posting about a book that i've just read it, authored by john green (again).



It was interesting story,
based on collegian's life, about bunch of collegians (whaaat.. ? A bunch...?)
how they chilled out their days, how they made plan of an exciting the prank,
How they screw up everything about their lives and how happy they were in troubles.
Its typically, a lite book to read and really entertaining, but also give me some point of views about a life.

"How will we get out of the labyrinth of suffering ?"

That was the most interesting question i found while reading looking for alaska.
Yess, sometime i have that question inside my brain.
Then, i was so curious how to answer that question.

I also found out about how some religions teach us about life, about death, about God, not in specific way, but still interesting.

When Buddha said "suffering was caused by desire" , i took in depth thinking that pharase.
The censsation of desire, the censsation of suffering.
Shall we die in order not being suffered.. ?
No.. Of course not.. !!
Or may be, yes.. It is.
I don't know..

All i know that a suicide is absolutely NO.
I never think that sacrifice my life to the death will end up my suffering.
No.. Its not the way how we face the world.
It may cause someone else's suffering.
Your family, your close friends, people around you.
We're all gonna die anyway, so don't fool yourself with being in action of suicide.

Buddha also says,

"everything that comes together will fall apart"

That might be the reason why everytime i saw bikku or bikkuni, i always see a peace through their eyes, maybe they can control their desire, maybe they can control their suffering, maybe they really understand about the zen (fall apart things).
Maybe.....
I don't know..

Looking for Alaska absolutely feed my brain with something really matter.

This is what i love as a reader.
I always find a brand new things or i may upgrade my brain with something else.
Or i just installed a new thing, and uninstalled the old ones.
Yess.. If i were smartphone. (of course)

Well...
I appreciate that someone else may have a different opinion about this book.
Its oke..
I just share my opinions and what i am (over) thinking about this book.
If you're not satisfied, do not blame me.. !
I am here not to make you pleased.

Thank you for blogwalking everyone..

Have a great day..

Comments

Popular Post

How To Plan - Bullet Journal (Indonesia)

Setelah beberapa kali mengedit buat pengantar di postingan kali ini, saya menyerah dan mencoba menggunakan bahasa ala kadarnya saya aja, hihi. awalnya pingin memulai postingan ini dengan kata-kata dan pengantar yang sedikit beda seperti biasanya, tapi susah. hahaha.. daripada malah nggak dipublish dan anteng di draft aja, mendingan saya mulai postingan ini dengan gaya dan cara saya yang seperti biasanya aja ya. (menjadi seorang pemulispun ternyata susah ya... ? huhu..  baiklah.. hari ini saya ingin berbagi cara saya dan apa saja yang biasanya saya jadikan rapid log di dalam bullet journal saya. sebelumnya saya pernah ditanya bagaimana saya mengisi bullet journal dan apa saja yang harus saya tuliskan dalam rapid lognya.  mari kita mulai. 

BULLET JOURNAL INDONESIA : REVIEW MAY 2016

Wohoooo..,
Udah akhir bulan mei, cepet sekali ya..? Dan hidupku.... Ah sudahlah.. Mendingan lanjut dengan postingan yang seru-seru. Yang baper-baper udah gak jaman ya.. ? Hehee..

Okay.. Kali ini saya pingin share tentang bullet journal review may , 2016  hehe..

Dibandingan bulan-bulan kemarin , bulan mei mungkin lebih lengkap komponen dan to do list yang udah saya kerjakan haha..

First , let's take a look future log (montly log)


6 CARA MUDAH MEMULAI BULLET JOURNAL

Merdekaa.. Merdekaa..

Dirgahayu ke 72 Indonesia..
Terima kasih kepada Para Pahlawan yang sudah memperjuangkan Kemerdekaan NKRI.
By the way, apa makna 17 Agustus buat teman-teman.. ?
Buat saya pribadi, 17 Agustus itu moment kita mengingat jasa pahlawan yang sudah memperjuangkan kemerdekaan, moment mengingat sejarah bangsa Indonesia, moment mensyukuri nikmat kemerdekaan, moment mengingat Kebhinekaan kita, moment menikmati hiburan dan berburu hadiah, dan tentu moment berburu diskon dan gratisan. Hihi.. Lengkap deh.

Postingan saya kali ini masih berhubungan dengan kemerdekaan. Yup.. Merdeka dari tumpukan pekerjaan dan pikiran kita,  dengan bantuan Bullet Journal.
Loh, emang bisa.. ? Bisa banget.. !

Postingan ini juga sekaligus menjawab beberapa pertanyaan teman-teman tentang bagaimana memulai bullet journal.

Mau tahu caranya.. ? Hihi.

BULLET JOURNAL

hello.. I am back. Hahaha..
Gw adalah tipikal orang yang kalo lagi seneng mengerjakan sesuatu semangat banget mengerjakannya dan berulang-ulang sampai jenuh. Dan kemudian mencari hal baru untuk dipelajari dan di coba, dan terus menerus sampai jenuh, dan kembali ke kebiasaan yang lama. Begitu terus, entah sampai kapan. Apa ada yang punya kelemahan begitu.. ? hihi.. Gak bisa menyukai 1 hal saja, bawaanya semuanya pingin dicoba dan dipelajari. Kalo kamu salah satunya, selamat.. ! You're not alone..!! Hihi..
Pernah dengar istilah tentang Bullet Journal ?  Nah, Hari ini gw pingin ngebahas tentang Bullet journal.
Apa itu bullet journal ? (coba click linknya.)
Gw coba jelasin dengan bahasa yg gw mengerti ya.. ? Hihi..